Zaterdag 18 juni Choral Evensong

Zondag 19 juni Choral Evensong
In de Adriaanskerk te Dreischor
Naar inhoud van de Choral Evensong

De bezoeker aan de Choral Evensong  waant zich voor een uur in een Engelse kathedraal en mag de prachtige koorklanken en de korte gesproken teksten met hart en ziel en in alle rust ervaren.
Net als een mis kent de Evensong een vaste orde van dienst waarbij steeds dezelfde teksten en gebeden worden gebruikt. Een groot verschil met de mis is dat deze teksten in de Evensong worden gezongen.  In de loop der eeuwen is er ontzettend veel muziek voor deze Engelse koortraditie geschreven.
Alle grote Engelse componisten hebben daaraan bijgedragen, zoals William Byrd, Thomas Weelkes, Benjamin Britten, Herbert Howells, enz. Hierdoor klinkt de vaste orde van dienst elke keer weer totaal anders; van gregoriaans tot hypermodern.  In Britse kathedralen en universiteitscolleges wordt de Choral Evensong nog steeds dagelijks gezongen.
De volgorde en inhoud van de Evensong worden voorgeschreven door The Book of Common Prayer uit 1662.

Zaterdag 5 november Concert
In Adriaanskerk te Dreischor

meer informatie volgt z.s.m.